ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ WebRadio

Kατασκευή web-radio

Στην Hi Pro Electronics, μπορούμε να κατασκευάσουμε για εσάς, ένα πλήρες ιντερνετικό ραδιόφωνο με πολύ μικρό κόστος. Το πρώτο και σημαντικότερο μέρος ενός ραδιοσταθμού είναι το περιεχόμενό του, το οποίο είναι μία live ροή προγράμματος που περιλαμβάνει όλα τα μεμονωμένα στοιχεία, όπως ο εκφωνητής, η μουσική και οι διαφημίσεις, όλα σε σειρά. Στο παραδοσιακό ζωντανό ραδιόφωνο, ο παραγωγός χειρίζεται την ροή προγράμματος σε πραγματικό χρόνο. Για παράδειγμα ο παραγωγός μιλάει στο μικρόφωνο, ενώ συγχρονίσει τις μεταβάσεις στη μουσική και μετά ξανά πίσω στον εκφωνητή.

Στο Internet radio οι τεχνικοί και οι εκφωνητές δημιουργούν τα μεμονωμένα στοιχεία προγράμματος, αλλά μέτα ένα πρόγραμμα αυτοματοποίησης όπως το SAM BROADCASTER αναλαμβάνει την μίξη του προγράμματος.

Σε γενικές γραμμές, η ροή της δουλειάς του αυτοματοποιημένου σταθμού είναι η ακόλουθη:

ΡΟΗ ΣΤΑΘΜΟΥ

1. Τα τμήματα ή τα στοιχεία παράγονται. Ένα στούντιο ή ένας σταθμός παραγωγής χρησιμοποιείται για να καταγράψει, να ψηφιοποιήσει και να δώσει τα μεμονωμένα αρχεία. Η οργάνωση του studio μπορεί να είναι τόσο απλή όσο ένα μικρόφωνο, ο υπολογιστής και οι διάφορες συσκευές, όπως τα CD players.

Ο ήχος από το μικρόφωνο και τις συσκευές ψηφιοποιούνται στον υπολογιστή.

Ο παραγωγός κόβει κάθε τμήμα σε ένα αρχείο ήχου και τα αποθηκεύει στον υπολογιστή αυτοματοποίησης στο τοπικό δίκτυο LAN.

2. Ένα αρχείο playlist δημιουργείται χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα αυτοματοποίησης.

Το playlist περιέχει τα αρχεία καθώς επίσης και τις πληροφορίες συγχρονισμού. Σε πολλές περιπτώσεις, ένα τμήμα αρχίζει στο τέλος του προηγούμενου τμήματος, εντούτοις, ένα τμήμα μπορεί επίσης να αρχίσει σε έναν ρητό χρόνο ρολογιού, π.x., μια διαφήμιση μπορεί να σχεδιαστεί για να αρχίσει ακριβώς 2:00 μ.μ.

Playlist μπορεί συχνά να δημιουργηθεί σε έναν υπολογιστή εκτός από τον υπολογιστή που τρέχει πραγματικά το πρόγραμμα αυτοματοποίησης.

3. Το πρόγραμμα αυτοματοποίησης τρέχει το playlist.

Τα μεμονωμένα αρχεία παίζονται με οδηγίες που περιλαμβάνονται στο playlist από το πρόγραμμα αυτοματισμού και το τελικό ηχητικό σήμα οδηγείται στην κάρτα ήχου.